Ide kattintva egyeztessen velünk díjmentesen új témáról

Az elmúlt évtizedben rendszeres, állandó, illetve eseti megbízások keretében is nyújtottunk ügyvédi szolgáltatásokat. Több rendszeres megbízó a kezdetektől kitart. Több megbízónkat mi alapítottuk, és vált nagyvállalattá, továbbra is mellettünk maradva. Az együttműködési formák az idők során az alábbiak szerint kristályosodtak ki:

Eseti megbízás

KONZULTÁCIÓ

Az eseti megbízás legegyszerűbb, és leggyakoribb esete a konzultáció, vagy "jogi tanácsadás". Ilyenkor nem születik írásbeli megbízás, nem történik azonosítás, nem nyitunk aktát, mappát, nem hozunk létre adatbázist a felhőben, ilyenkor egyszerűen az törénik, hogy Ön kérdez, mi pedig válaszolunk, egy speciális, több évtizedes know-how alapján kifejlesztett, 5 lépésből álló metodika szerint. Konzultáció esetén számla és teljesítési igazolás készül.

KÉPVISELET

Az eseti megbízás másik esete, amikor képviseletet is ellátunk, azaz valaki, vagy valamely szervezet, vagy több személy előtt képviseljük Önt. A konzultáción kívül minden egyes ügyvédi megbízás ide tartozik. A képviselet fogalmi eleme, hogy a két szereplős ügyvéd-ügyfél relációba belép egy külső, harmadik szereplő, aki vagy amely előtt a képviselet zajlik. Képviselet a cégügyek, az ingatlan ügyletek, de képviselet egy per, vagy nemperes eljárás is, minden "eljárás" fogalmilag. Képviselet esetén az első kapcsolatfelvételkor létrejön egy megbízási keretszerződésnek nevezett ÁSZF (általános szolgáktatási feltételek), illetve elvégezzük az ügy által megkövetelt azonosítási protokollt (például bekérjük személyes okmányait). Ezt követően létrehozunk a megbízásnak, projektnek egy mappát a Felhőben, egy Viber Group Chat-et, és ezeket megosztjuk Önnel. Létrejön Ön mint megbízó és köztünk egy eseti megbízás, amelyben rögzítjük, mit, milyen paraméterekkel, milyen időbeli ütemezéssel, illetve határidőre vállalunk. Minden képviseleti megbízás része egy megfelelően elkészített meghatalmazás, amely feljogosít és felhatalmaz a fent említett harmadik szereplő(k) előtti eljárásra.

Rendszeres megbízás

A rendszeres megbízás valójában több eseti megbízás egy hosszabb időre vetítve. Azonosításra csak első alkalommal van szükség, illetve akkor, ha valamelyik személyes adata változik. Rendszeres megbízásra kiköthető kedvezményes csomag ár, vagy egyéb fix díjazás, esetleg rugalmasabb fizetési feltételek. Rendszeres jogi feladatok esetén Ön adhat nekünk általános (több, vagy minden ügytípusra kiterjedő) meghatalmazást.

Állandó megbízás

Az állandó megbízás olyan rendszeres megbízások sorozata, amelyért Ön időszakonként átalánydíjat fizet. Az átalánydíj lényege, hogy a tényleges munkavégzéstől függetlenül Ön időszakosan ugyanannyi, fixen kikötött ügyvédi megbízási díjat fizet. A gyakorlatban ez olyan, mintha létesülne egy jogi osztálya, amely minden, jogi relevanciával bíró ügyet átnéz, és szükség esetén intézkedést foganatosít. Állandó megbízást legalább egy év határozott időre kötünk. A klasszikus állandó megbízás havi átalánydíjjal működik, és minden szolgáltatásunkat tartalmazza, aminek szükségessége az együttműködés során felmerül. A vegyes modell -és ez a gyakoribb- rendelkezésre állást, meghatározott volumenű szolgáltatást, illetve munkaórát tartalmaz átalánydíj ellenében, és többlet munkavégzés esetén többlet elszámolást. Fix idejű állandó megbízásnál az alacsonyabb intenzitású hónapokat a magasabb munkaterhet igénylő hónapokkal együtt összevezetjük. Ez versenyképesebbé tesz minket olyan szolgáltatókkal szemben, ahol az átalánydíj valóban független az elvégzett munkától, mert a gyengébb hónapokban tényleges munka nélkül folyósított munkadíjat az erősebb hónapokban, a többlet díjazás beszámításánál beszámítjuk. A legalább egy év határozott idő azért fontos, mert a számláló év végén zár, azaz következő évre beszámítási igény nem vihető át, végleges elszámolást kell készíteni, illetve azt rendezni kell.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

MAGYAR NYELVEN

Magánszemély személyes adatlap

Eseti meghatalmazás minták

Ügyvédi meghatalmazás, eseti, magánszemély részéről magyar nyelvű (word dok.)

Ügyvédi meghatalmazás, eseti, magánszemély részéről magyar nyelvű (pdf)

Ügyvédi meghatalmazás, eseti, jogi személy részéről, magyar nyelvű (word dok.)

Ügyvédi meghatalmazás, eseti, jogi személy részéről, magyar nyelvű (pdf)

Teljes körű (általános) meghatalmazás minták

Ügyvédi meghatalmazás, teljes, magánszemély részéről, magyar nyelvű (word dok.)

Ügyvédi meghatalmazás, teljes, magánszemély részéről, magyar nyelvű (pdf)

Ügyvédi meghatalmazás, teljes, jogi személy részéről, magyar nyelvű (word dok.)

Ügyvédi meghatalmazás, teljes, jogi személy részéről, magyar nyelvű (pdf)

MAGYAR-ANGOL NYELVEN

Eseti meghatalmazás minták

Ügyvédi meghatalmazás, eseti, természetes személy részéről, magyar-angol nyelvű (word dok.)

Ügyvédi meghatalmazás, eseti, természetes személy részéről, magyar-angol nyelvű (pdf)

Ügyvédi meghatalmazás, eseti, jogi személy részéről, magyar-angol nyelvű (word dok.)

Ügyvédi meghatalmazás, eseti, jogi személy részéről, magyar-angol nyelvű (pdf)

Teljes körű (általános) meghatalmazás minták

Ügyvédi meghatalmazás, teljes, magánszemély részéről, magyar-angol nyelvű (word dok.)

Ügyvédi meghatalmazás, teljes, magánszemély részéről, magyar-angol nyelvű (pdf)

Ügyvédi meghatalmazás, teljes, jogi személy részéről, magyar-angol nyelvű (word dok.)

Ügyvédi meghatalmazás, teljes, jogi személy részéről, magyar-angol nyelvű (pdf)