Ide kattintva foglaljon időpontot folyamatban lévő megbízásokban történő egyeztetésre

Az ügyvédi munka minőségét, hatékonyságát és a megbízások teljesítésének határidejét is befolyásolja, hogy milyen módon valósul meg az információcsere, egyeztetés Ön, és az ügyvédi iroda között. Számunkra ennek gyorsasága fontos, illetve az, hogy dokumentált formában történjen, így ugyanis biztosan nem veszik el fontos információ. Folyamatban lévő ügyekben több szinten valósul meg információcsere, tájékoztatás.

A Felhő

Egyrészt hozzáférést adunk Önnek a megbízása mappájához Felhő alapon, amelyet bárhol, bármikor elérhet. Itt nemcsak dokumentumokat nyithat meg és tölthet le, de egy gombnyomással fel is tölthet dokumentumokat, képeket. A mappa tartalmaz egy ügynaplót, amelyben valós időben nyomon követheti a folyamat előrehaladásával kapcsolatos eseményeket, információkat, történéseket. Az ügynapló már a megbízás kezdetén, a folyamat legelején tartalmaz egy folyamat modellt, amelyből megtudhatja, mik a megbízása teljesítésének egyes lépései, és azok mikorra vannak ütemezve. Az ügynapló célja tehát, hogy Ön utána tudjon nézni, hol tart az ügy, mi a következő lépés, és dokumentumokat tudjon elérni, illetve megosztani az ügyvédi irodával. Korábban, 2018. előtt mindez többnyire telefonálgatással, személyes látogatással az irodába, e-mailben és telefonon valósult meg, ami jelentősen több időt, energiát és költséget pazarolt el mind az ügyfelek, mind az ügyvédi iroda oldalán, és sokkal nagyobb hibaszázalékkal működött.

Sokan azt mondják, hogy ők nem tanulják meg a Felhőt, vagy hogy a felhő nem biztonságos. Amikor megkérdezzük, mi az e-mail címük, és mióta, kiderül, hogy már több, mint tíz éve használnak egy felhő alapú, ingyenes e-mail szolgáltatót, és a legbizalmasabb kommunikációt folytatják rajta adatvédelmi szempontból, azaz erről kommunikálnak egészségügyi-, pénzügyi-, jogi- és magánéleti kérdésekben is. A Felhő nem más, mint egy decentralizált információhordozó, amelynek lényege, hogy az adatok tárolása nem egy, hanem több szerver gépen valósul meg, így ha az egyik szerver gép üzemzavar vagy biztonsági esemény miatt kiesik, a többi szerver átveszi a helyét, és a szolgáltatás folyamatos marad. Biztonsági szempontból pedig a Felhő is, és egy hagyományos szerver is egy internetre kötött számítógép, amely megfelelő erőforrások bevetésével feltörhető, ahogy egy fizikai értelemben vett irodába is be lehet törni megfelelő erőforrásokkal. A hangsúly a "megfelelő erőforrásokon" van, és azon, hogy valószínűleg nem létezik olyan személy, aki éppen az Ön ügyében szándékozna, és képes is volna "megfelelő" erőforrásokat allokálni. Egyébként egy fizikai értelemben vett iroda feltörése sokkal kevesebb erőforrást igényel, mint egy Felhő feltörése. Szemléltetésképp megemlítenénk, hogy néhány éve nagy botrányt okozott, hogy egy közismert felhő szolgáltató nem működött együtt az FBI-al, hogy egy gyanúsított felhő fiókját feltörje, mert az FBI nem tudta azt magától feltörni.

A Group Chat

Ott, ahol csapat, vagy csapatok dolgoznak egy folyamat megvalósításán, nemcsak az ügyfél és az ügyvéd, de a két főszereplő segítői, kollégái, csapata közötti belső kommunikáció is fontos. A Group Chat (GC) ezt teszi lehetővé. Minden folyamat (megbízás) elején nyitunk egy GC-t, ami olyan, mintha az adott chat alkalmazáson (pl. Viber, Whatsapp) egy emberrel váltogatna üzeneteket, csak ebben minden olyan résztvevő részt vesz, akit hozzáadunk. Ha rövid kérdése van, a leggyorsabban itt tudja feltenni, ugyanis itt látni fogja több résztvevő is a mi oldalunkról, akik akkor is válaszolnak, ha az ügy közvetlen felelőse, illetve kapcsolattartója nem elérhető.

A chat alkalmazások éppúgy, mint két végponton titkosított rendszerek, a mai napon biztonságosabb, mint a telefon és az e-mail, és még hatóságok által sem lehallgatható, feltörhető. A GC több szereplős online szóbeli, azaz élő konzultációra is alkalmas.

Amennyire a körülmények engedik, alkalmazkodunk ahhoz a chat platformhoz (Viber, Whatsapp, Signal, Facetime, Messenger) amelyet Ön megszokott. Több szereplős egyeztetések esetében a csoportos chat minősége miatt előfordulhat, hogy az általunk preferált platformok valamelyikén tudunk egyeztetni.

Személyes konzultáció

A személyes konzultáció lehet tényleg személyes, vagy lehet online, az Ön által választott platformon (pl. Viber), de akár telefonon is. Minden megbízás tartalmaz személyes konzultációt, amelyek tervezett időpontját az ügynapló, illetve a megbízás tartalmazza. Ha ezen felül szeretne egyeztetni, először azt érdemes mérlegelni, hogy a Felhőn vagy a VGC-n keresztül nem kap-e választ. Ha nem, vagy egyszerűen kényelmesebb a személyes egyeztetés, akkor a lap tetején található linken időpontot foglalhat erre. A megbízás, illetve a megbízási díj által magában foglalt személyes egyeztetéseken felüli további személyes egyeztetés díja 10.000 Ft. / alkalom. Az időpont foglalást követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, egyeztetni a részleteket.