Foglaljon időpontot itt észtországi cégalapítás elindítására vagy kötetlen konzultációra


Ténylegesen 0% adó, apró betűs rész nélkül

Ügyvédi irodánk egyik szakterülete észt cégek alapítása magyar ügyfeek részére. A Magyarországon megismert Kft. észtországi megfelelője, az O.Ü. ténylegesen 0% adót fizet a nyereségéből. Ez egész Európában garantáltan a legalacsonyabb nyereségadóval működtethető cég. Ha Ön magyar vállalkozó, akkor Önnek egy észtországi cég alapítása ettől is több előnyt tartogat. Olvasson tovább. 


Milyen további előnyöket jelent Önnek magyar vállalkozóként az észtországi cégalapítás? 


Észtországi cégét akár 5 nap alatt megalapítjuk.


Ha minket bíz meg észtországi cégalapításával, egyedi hozzáadott értéket kap. Más online ügynökségek külföldről, nehezen ellenőrizhető háttérrel működnek, mi azonban magyar ügyvédi iroda vagyunk, így biztonságosan működhet együtt velünk. Észt cégalapítás terén egyediek vagyunk, mert nemcsak egy adminisztratív cégalapítást nyújtunk, hanem előzetes tanácsadás során tervezzük meg, és ténylegesen végre is hajtjuk az észtországi cégének integrációját a meglévő vállalkozásába, illetve életébe, hogy észt cége ne csupán létrejöjjön, de Ön azt ténylegesen működtetni is tudja, illetve előnyeit maximálisan ki tudja használni.


Adótanácsadás a cég nyereségétől a tulajdonos által kivett jövedelem adózásáig


Más ügynökségekkel ellentétben a mi tanácsadásunk tulajdonos által kivett haszonra, azaz az osztalékra is kiterjed. Az osztalék nem összekeverendő a vállalkozás nyereségével, az osztalék ugyanis a tulajdonos személyes része a nyereségből, amennyiben úgy dönt, szeretne jövedelmet fizetni magának a saját cégéből. Ennek adózása alapvetően azon múlik, hogy a tulajdonos hol, melyik államban minősül adórezidensnek. Észtország a legtöbb állammal kettős adóztatást elkerülő egyezménnyel rendelkezik, így például Magyarországgal is, amely lehetővé teszi az osztalék nagyon kedvező adózását. Az osztalék adótervezésében segítünk Önnek, az észtországi cégalapítás részeként.


Észtországi lakcím létesítése 


Igény esetén közreműködünk észtországi lakcím létesítésében magyar ügyfeleink számára. Így nemcsak a vállalkozása, de Ön, mint magánszemély is a kedvező észtországi adózás alá kerül. 2010-2020 között a KSH hivatalos adatai szerint több, mint 600.000 magyar állampolgár jelentkezett be külföldön lakcímre, többségük azért, mert ő maga, vagy közeli hozzátartozója az adott külföldi országban indított vállalkozást, vagy kezdett foglalkozásba, új munkaviszonyba. Mint európai polgár, Ön bármely EU-s tagállamban bejelentkezhet, és ebben az esetben átkerülhet az adott állam adójogának hatálya alá. A bejelentkezéstől függetlenül továbbra is megilleti Önt a szabad mozgás és tartózkodás EU-s polgári joga, azaz továbbra is ott tartózkodik, illetve él éppen, ahol szeretne. Észtországi lakcím létesítése előtt konzultálunk Önnel azon változásokról, amelyeket eredményez, ha átkerül az észt adórendszer hatálya alá. Bizonyos paraméterek esetén ez akár 20%-os megtakarítást is eredményezhet Önnek havi jövedelme terén. 


Digitális állampolgárság, e-residency


Ügyvédi irodánk az észt állam e-residency programjának hivatalos tanácsadó partnere. E program célja, hogy a külföldi, így például magyar állampolgároknak teljes mértékben online kezelhetővé tegye észtországi cégük minden adminisztratív folyamatát, és ezen folyamatokat a lehető legnagyobb mértékben leegyszerűsítse. Ez már önmagában nagyon hasznos, és akár fontosabb szempont lehet, mint a kedvező észtországi adómértékek. Azonban az e-residency program jelentősége eszmei. Mondanivalója az, hogy az észt állam kezet nyújt a külföldi vállalkozók felé, és olyan platform működésén fáradozik, amely tevékenységüket megkönnyíti, amennyiben Észtországot választják annak egyik központjául. Ilyen támogatást, elérést vállalkozásoknak leggyakrabban saját államuk sem nyújt. Nem ritka eset, hogy ügyfeleink konkrét, egyedi adókérdéseit -előzetes engedélyükkel vagy anonim módon- megvitatjuk az észt kormány vagy az észt adóhatóság kijelölt kapcsolattartóival, és érdemi válaszokat, segítséget kapunk. 

További kérdése van? Foglaljon időpontot itt, és konzultáljon velünk online.